De dikke Devillé


︎︎︎ Toneel 1: Over leven & werk in tijden van ongebreidelde groei
Auteur: Stijn Devillé
155 ︎ 238 mm
︎ 792 blz.
Paperback
Uitgeverij Internationaal Theatre & Film Books
isbn 9789064039683


Schoonbroer Stijn Devillé schrijft al ruim een kwarteeuw toneelstukken, die internationaal werden bekroond en opgevoerd en zo misschien wel tot de belangrijkste in de recente Nederlandse toneelletterkunde zijn gaan behoren. Steven vindt al jaren dat het tijd werd om die teksten eens te bundelen tot een mooi boek, en dankzij Marlies Oele van International Theatre and Film Books is dat nu ook gelukt.


Stijn Devillé ontwikkelde een heel eigen manier om aan te geven welk personage aan het woord is. Zijn systeem van lopende titels en insprongen doet de typograaf van dienst flink zweten, maar laat de lezer toe om helemaal mee te gaan in het staccato van zijn teksten.
De vraag van de uitgever om koste wat het kost onder de 800 bladzijden te blijven gaf ook de nodige kopzorgen. Gelukkig beheersen we hier ondertussen genoeg truuken van de foor om teksten te condenseren zonder de leesbaarheid aan te tasten. 

Een must-have voor de theaterliefhebber. Te koop na elke voorstelling van Het Nieuwstedelijk en bij theaterboekhandel.nl.
Armée de Verre Bookdesigncontact, instagram, linkedin