Atlas van het dialect in Vlaanderen


Auteurs: Johan De Caluwe, Veronique De Tier,
Anne-Sophie Ghyselen, Roxane Vandenberghe
320 ︎ 250 mm
︎ 292 blz.
Hardback genaaid
Omslag offset op Wibalin
Uitgeverij Lannoo
isbn 9789401468404


Deze Atlas van het Dialect in Vlaanderen is het resultaat van een heel intense samenwerking tussen de uitgever, de auteurs, tekenaar Stijn ‘Arezz’ Fabri en Armée de Verre.  
Wij lazen elk  hoofdstuk, maakten een basislay-out van de bladzijden en bedachten veel van de illustraties, die Arezz dan uittekende (en vaak visueel nog veel verbeterde). De tongue-in-cheek-humor van de illustraties is bedoeld als een extra ingang naar de (overigens zeer vlot geschreven) teksten. Je begrijpt ze immers pas als je de tekst hebt gelezen.   


Atlas van het dialect in Vlaanderen

Aan dit boek hebben we heel lang gewerkt. Dus amuzeerden we ons tijdens het maken van kaarten en infographics met het binnensmokkelen van allerlei bekende en onbekende gezichten. Wie goed kijkt, herkent in de man met ne pistolee mee kèès en iet zuut bijvoorbeeld onze eigen (Vlaams-Brabantse) Thijs.
 

De Atlas van het Dialect in Vlaanderen brengt alle kennis over onze dialecten in kaart aan de hand van vijftig leuke en interessante taalvragen. Een absolute moette-zekers-hemme voor elke liefhebber van taal en dialect!
Armée de Verre Bookdesigncontact, instagram, linkedin