Arthur & Guinevere


︎︎︎ Koning van een nieuwe wereld & Koningin van de liefde
Auteur: Huub Oosterhuis
133 ︎ 208 mm
︎ 64 & 32 blz.
Dubbele paperback met flappen in foedraal
Uitgeverij HetMoet
isbn 9789083339122


Met deze uitgave van Arthur. Koning van een nieuwe wereld en Guinevere – het verhaal van Arthurs vrouw, zijn laatste grote dichtwerk – eert uitgeverij HetMoet de nagedachtenis van (Huub Oosterhuis 1933–2023).
We brachten beide boeken samen in een papieren doosje waarbij we de initialen van Huub Oosterhuis op voor- en achterkant lieten doorlopen. Zo kregen we twee volwaardige covers in plaats van een voor- en een achterplat en kan de boekhandelaar kiezen of zij Arthur dan wel Guinevere aanprijst op de boekentafel. 

De kapvorm in de letter O laat tenslotte al een eerste blik op elk van de boekjes toe.Rood op goud en goud op rood, telkens met een oude initiaal uit de collectie van het museum Plantin-Moretus: beide boeken passen nu mooi samen.

De noodgedwongen ultrakorte ‘flaptekst’ kreeg op plaats op de kopsnede. Of de voetsnede natuurlijk. Het hangt ervan af hoe je het doosje houdt.

Het binnenwerk is zwart gedrukt met gouden of rode startinitialen en accentjes. Ook die initialen zijn scans van oude letters uit de museumcollectie. De kleine imperfecties in die letters doen het binnenwerk helemaal leven.


Armée de Verre Bookdesigncontact, instagram, linkedin