Deze Kluger Hans #42 krijg je thuis in losse katernen, niet gebonden, met alle bladzijden chaotisch door elkaar. Als je het nummer wilt lezen, moet je het eerst weer ordenen.

Productietechnisch was die chaos een hele klus, we wilden immers geen maatwerkbedrijf betalen om nummers door elkaar te husselen. Dus lay-outten we het nummer eerst in de juiste volgorde en herplaatsten het ontwerp in een nieuw document. Daarbij was het belangrijk om de bladzijden weliswaar door elkaar te halen en op hun kop te plaatsen en chaos te creëren, maar wel de plaats van elke spread in de katern te respecteren om de katernaangroei in het wedersamengestelde magazine te respecteren. 

Kluger Hans #42
— Chaos


︎︎︎ Literair tijdschrift (zesmaandelijks)
168 ︎ 240 mm
︎ 128 blz.

Losse katernen, niet gebonden 
Verzamelmapje uit kapvorm

Kluger Hans #42 – Chaos
Zin in meer? Neem een abonnement.
 
Het pleit voor onze drukker dat ze ons tot tweemaal toe hebben opgebeld om zeker te zijn dat deze chaos werkelijk de bedoeling was. En dat ze pas gedrukt hebben nadat ze zelf een nummer weer in de juiste volgorde hadden gepuzzeld. Teamwork. Team responsability.  


Auteurs: Anna Van Hoof, Felix Sandon, Tyche Tjebbes, Francesca Birlogeanu, Francesca Birlogeanu, Yamakawa Masao (vertaling Jan Moens), Adriana Murad Konings (vertaling Joep Harmsen), Bas Tuurder, Pieter Franciscus M, Christiaan Ronda, Julien Staartjes, Wout Waanders, Jorg van den Kieboom, Wim Wauman, Benjamin De Roover en Casper Burghgraeve, Bouke Schut, Evelien Flink, Gwyn Bouwman – Peetouders: Gaea Schoeters en Arno Van Vlierberghe


Armée de Verre Bookdesigncontact, instagram, linkedin