Elk idee wordt eenvoudig vanaf het moment dat je het bedacht hebt. Maar het kan soms lang duren voor je dat goede idee vindt…

Dat was het geval bij deze Kluger Hans #45 – Mutaties

Kluger Hans #45

Mutaties


︎︎︎ Literair tijdschrift (zesmaandelijks)
168 ︎ 240 mm
︎ 128 blz.

Paperback met 10 verschillende covers
 Kluger Hans #45 – Mutaties 
Zin in meer? Neem een abonnement.
 
Pas toen we bedachten dat we het omslag ook digitaal konden laten drukken om zo verschillende mutaties van het omslag de wereld in te sturen, klikte alles op zijn plaats.
We ontwierpen een basisomslag dat we daarna 100 keer door een gecombineerde photoshopfilter joegen. Elke doorgang liet het beeld telkens een beetje muteren in vorm en kleur. We bewaarden elke versie.

Een volledig muterende oplage laten drukken was teveel van het goede, vond onze drukker, en ook 100 verschillende versies was teveel voor de planning. Daarom drukten we uiteindelijk 10 varianten van het omslag.

Op de verso van het omslag zie je elk van de 100 mutaties, met de cover van jouw versie vergroot tot een accent.

Ontdek deze auteurs: Kevin Amse, Bart Decroos, Hanna De Grave Loyson, Esther De Soomer, Peter De Voecht, Puck Füsers, Angelika Geronymaki, María José Bilbao (in vertaling van Hanne Craye), Nelson Morus, Axel Van den Eynden, Aafke van Pelt, Caya Rosa van Rossum, Johannes Westendorp en Femke Zwiep.
Met beelden van Luca Vanello en Maxime Brigou.
De peetouders van dit nummer zijn Twan Vet en Jens Meijen.
Binnenin het nummer muteren de kleuren van tekst en achtergrond, met hier en daar een glitch, een mutatiefout, als een accent.Armée de Verre Bookdesigncontact, instagram, linkedin